Tampereelle uusia julkisia sähköajoneuvojen suurteholatureita

eParking on avannut ensimmäisen oman latauskenttänsä Tampereen Kaupissa. Aluksi kentällä on neljä 180kW tehoisia latauspisteitä.

Tampereen ammattikorkeakoulun pihaan asennetaan kaksi suurteholaturia, ja latureissa on yhteensä neljä latauspistoketta. Asennettavat suurteholaturit ovat EVBox Troniq Modular -latureita, joiden yhteenlaskettu latausteho on 360 kW, ja yksittäinen ajoneuvo voi ladata niillä enintään 180 kW:n teholla. Latureilla voi ladata yhteensä neljää sähköajoneuvoa samanaikaisesti. Latauksen maksaminen onnistuu eParking-sovelluksella, ja lisäksi suurteholatureihin on tulossa paljon toivottu korttimaksuominaisuus. Latauksen hinta on 0,30 €/kWh eParkingin avajaiskampanjan ajan 31.10. asti.

“Tampereen ammattikorkeakoulun pihaan asennettavat suurteholaturit täydentävät Tampereen seudun suurteholatureiden kenttää ja parantavat nopean asiointilatauksen saantia. Uusien suurteholatureiden sijainti Tampereen ammattikorkeakoulun ja yliopistollisen sairaalan alueella palvelee suurta joukkoa sähköajoneuvojen omistajia”, kertoo IGL-Technologies Oy:n myyntijohtaja Teemu Marku.

Alueella liikkuu päivittäin tuhansia autoilijoita, jotka asioivat sairaalassa ja ammattikorkeakoulussa sekä käyttävät alueen muita palveluita. Suurteholatureiden ansiosta myös kauempaa saapuvat sähköautoilijat saavat ladattua autonsa akun täyteen asiointinsa aikana kotimatkaa varten.  "Olemme erittäin innoissamme voidessamme tarjota Tampereen uusien suurteholatureiden käyttäjille mahdollisuuden maksaa latauksensa eParking-sovelluksella helposti ja nopeasti. Tämä projekti vahvistaa eParkingin asemaa johtavana latauspalveluiden tarjoajana Suomessa," Marku jatkaa. 

Uudet suurteholaturit palvelevat myös sairaala-alueella paljon ajavia taksiyrittäjiä, sillä suurteholaturilla saa ladattua sähköauton akun lähes täyteen parhaimmillaan 15 minuutissa. Lisäksi taksiyrittäjillä on mahdollisuus yrityslaskutukseen eParkingissa, mikä nopeuttaa entisestään taksiyrittäjien sähköautojen lataamista suurteholatureilla. 

Myös UTU Oy pitää projektia onnistuneena. "On mahtavaa olla mukana Tampereen Veran ja IGL:n kanssa edistämässä sähköisen liikenteen kasvua aktiivisella liikennepaikalla Tampereella. Suurteholatureiden kysyntä kasvaa koko ajan, ja me UTUlla olemme toimittaneet ja asentaneet jo useaan kohteeseen ympäri Suomen eritehoisia pikalatausasemia. Vain mahdollistamalla helppo ja nopea latauskokemus tien päällä kasvattaa sähköautoilijoiden määrää halutulla tavalla”, toteaa UTU Oy:n sähköauton lataus -yksikön päällikkö Anu Rantala.

Suurteholaturit toimittaa UTU Oy, ja projektin sähköinfrasta, rakentamisesta, ylläpidosta ja huollosta vastaa Tampereen Vera.

eParkingin avajaiskampajan ajan, 31.10. asti, autoilijat pääsevät lataamaan akkuaan 0,30€/kWh etuhintaan.

eParking-sovelluksen voi ladata ilmaiseksi puhelimen sovelluskaupasta ja erilaisten pysäköintituotteiden hinnat löytyvät sovelluksesta.

Lisätietoja:

Teemu Marku, myyntijohtaja, eParking.fi, +358 40 7373267, teemu.marku@igl.fi

Antti Hiekkanen, operatiivinen johtaja, eParking.fi, +358 40 8208840, antti.hiekkanen@igl.fi

Anu Rantala, yksikön päällikkö, sähköauton lataus, UTU Oy, +358 40 736 7979, anu.rantala@utu.eu

Edellinen
Edellinen

Alv-muutoksen vaikutus eParkingin hinnoitteluun

Seuraava
Seuraava

Matka Tahkolle maastopyöräkisoihin ja mitä se opetti pysäköintilatauksesta