Sähköautojen taloyhtiö- ja parkkipaikkalataus kasvoi lähes kymmenkertaiseksi kahdessa vuodessa

Tamperelaisen eParkingin verkostossa on jo yli 65 000 latauspistettä taloyhtiöissä ja parkkialueilla eri puolilla Suomea. Verkostoa käyttävien sähköautojen latausmäärät ovat kasvaneet vuodesta 2021 vuoteen 2023 lähes kymmenkertaiseksi. 

Vuonna 2021 sähköautoja ladattiin eParkingin latauspisteillä 2,5 miljoonaa kWh, vuonna 2022 määrä kasvoi 7,7 miljoonaan kWh ja 2023 luku oli jo yli 22 miljoonaa kWh. Kasvu on ollut huimaa ja pelkästään tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä latauspisteiden määrä on kasvanut 5000:lla. 

eParking on sähköisen liikenteen edelläkävijä, joka on kehittänyt yritys- ja taloyhtiölatausverkostoa ja sen älykkäitä palveluita Suomessa jo yli 15 vuoden ajan saavuttaen Suomen suurimman kaikille sähköautoille sopivan latausverkoston yrityksissä, taloyhtiöissä, parkkihalleissa ja muilla pysäköintialueilla. 

Tamperelainen menestystarina

”Idea yrityksestä sai alkunsa tamperelaisen automaatiotekniikan DI-opiskelijan opiskelija-asunnossa. Ajatus etäohjattavasta lämpötolpasta syntyi, kun omalle autopaikalle oli matkaa 300 metriä ja epäsäännöllisten liikkumisaikojen takia auto oli useimmiten jäässä, sillä tolpan ajastus ei vastannut todellista lähtöaikaa. Näin sai alkunsa vuonna 2009 IGL-Technologies Oy sekä eTolppa, etäohjattava auton lämmitystolppa. Pian opiskelijaystävykset huomasivat, että eTolppaa voisi hyödyntää myös sähköautojen lataamisessa.  Sähköautoja oli tuolloin kuitenkin todella vähän, joten yritys keskittyi ensisijaisesti markkinoimaan tuotetta Premium-lämpötolppana älykkäiden energianhallintaratkaisujen sekä energiansäästön näkökulmasta. Yrityksen todellinen kasvu alkoi näkyä vasta ladattavien autojen yleistyessä ja syntyi kokonaisvaltainen pysäköinti- ja latausratkaisu eParking”, tiivistää IGL-Technologies Oy:n markkinointijohtaja Kirsi Immonen.

Suurin osa sähköautojen lataustarpeesta on kotona tai työpaikoilla

Kattava yritys- ja taloyhtiölatausverkosto on yksi tärkeimmistä tekijöistä sähköautojen sujuvassa arkiliikenteessä. Sähköautoon saa ladattua yön tai työpäivän aikana jopa 150-400 kilometriä toimintamatkaa riippuen lataustehosta. Suomalaisen autoilijan keskimääräinen ajosuorite on noin 43 kilometriä, joten auton lataaminen pysäköinnin aikana kattaa lähes kaikkien sähköautoilijoiden lataustarpeet. Siksi yritys- ja taloyhtiölataaminen ovat yksi keskeisimmistä vetovoimatekijöistä sähköisen liikenteen edistämisessä. Suurin osa sähköstä ladataan nimittäin kotona tai työpaikoilla.

”Yksi tämän vuoden merkittävimmistä projekteistamme on Espoon Niittykummun pysäköintihallin avaus alkuvuonna 2024. UTU toimitti yhteistyössä IGL:n kanssa Espoossa sijaitsevaan pysäköintihalliin reilut 130 kpl UTUReX-hidaslatauslaitteita ja useita UTUMaX-peruslatauslaitteita, joilla voidaan sekä ladata sähköautoja että lämmittää polttomoottoriautoja. Latausasemat liitettiin eParking-järjestelmään mahdollistaen sujuvan aseman käytön sekä laskutuksen ja kuormanhallinnan. Tuotteet on kehitetty ja valmistettu Suomessa UTUn tehtaalla Ulvilassa ja ne soveltuvat erinomaisesti esim. taloyhtiö- ja työpaikkakäyttöön. Kokemuksemme mukaan asiakkaamme arvostavat suomalaisia tuotteita ja suomalaista osaamista, joten IGL ja UTU vastaavat yhdessä mainiosti suomalaisten pysäköintitarpeisiin", kertoo Anu Rantala, EV-latausliiketoiminnan yksikön päällikkö UTU Oy:ltä.

Lisätietoja:  

Antti Hiekkanen, operatiivinen johtaja, IGL-Technologies Oy, +358 40 820 8840, antti.hiekkanen@igl.fi 

Johanna Teinilä, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, UTU Oy, +358 50 371 3818, johanna.teinila@utu.eu

eParking on kotimainen, Suomen johtava digitaalisten pysäköinti- ja sähköautojen latausratkaisujen tarjoaja, jolla on yli 65 000 latauspistettä ympäri maata. Sovelluksemme avulla voit hallita pysäköintilupia, sähkönkulutusta ja laskutusta kätevästi yhdessä paikassa. Tarjoamme kokonaisvaltaisia pysäköinnin ja sähköautojen latauksen ratkaisuja katujen varsilla, parkkihalleissa ja muilla alueilla. Taustallamme toimiva IGL-Technologies Oy on yli 15 vuoden kokemuksellaan sitoutunut helpottamaan autoilijoiden arkea tarjoamalla selkeitä ja innovatiivisia ratkaisuja sähköistymisen ja pysäköinninhallinnan haasteisiin. Tavoitteenamme on edistää kestävää liikennettä tarjoamalla älykkäitä ja helppokäyttöisiä ratkaisuja niin yksityisille kuin yrityksillekin. 

https://eparking.fi

UTU Oy on yli 100-vuotias johtava sähkö- ja automaatioalan tuotteita ja palveluita tarjoava suomalainen toimija, jolla on tytäryhtiöt Suomen lisäksi Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Norjassa. UTU on mukana sähköalan kriittisissä pisteissä niin kiinteistöjen sähköistyksessä, sähkönjakelussa ja energiantuotannossa kuin automaatioratkaisuissa. Tuotantotiloissa Ulvilassa valmistuvat niin kotimaiset sähköautojen latauslaitteet kuin sähkökeskukset ja puistomuuntamotkin. Liikevaihto UTU-konsernissa vuonna 2023 oli 53 MEUR ja henkilöstömäärä 190. UTU #OsaaJaTekee.

www.utugroup.com/fi

Tiedote 19.4.2024

Edellinen
Edellinen

Kohta on jo kiire! Sähköautojen latauspiste on asennettava ei-asuinkäytössä olevien rakennusten pysäköintipaikoille vuoden loppuun mennessä

Seuraava
Seuraava

Tervetuloa eParking.fi -Sivuille