Sähköautoilun uusi aika: Latausasemat yrityskiinteistöjen parkkipaikoille – laki velvoittaa, eParking auttaa!

Sähköajoneuvojen suosion kasvaessa myös latausinfrastruktuurin tarve lisääntyy. Uusi laki rakennuksen varustamisesta sähköajoneuvojen latauspisteillä on astunut voimaan vaiheittain, ja se koskee sekä uusia että olemassa olevia ei-asuinrakennuksia. Tavoitteena on varmistaa, että sähköautoilijoilla on riittävästi latausmahdollisuuksia kaikkialla.

Mitä laki tarkoittaa käytännössä?

Uusissa ja laajamittaisesti korjattavissa rakennuksissa:

  • 11–50 parkkipaikan pysäköintialueilla on oltava vähintään yksi 3,7–22 kW latauspiste tai yksi yli 22 kW latauspiste.

  • 51–100 parkkipaikan pysäköintialueilla on oltava vähintään kaksi 3,7–22 kW latauspistettä tai yksi yli 22 kW latauspiste.

  • Yli 100 parkkipaikan pysäköintialueilla on oltava vähintään kolme 3,7–22 kW latauspistettä tai yksi yli 22 kW latauspiste.

  • 11–30 parkkipaikan pysäköintialueilla on oltava latauspistevalmius vähintään 50 % parkkipaikoista.

  • Yli 30 parkkipaikan pysäköintialueilla on oltava latauspistevalmius vähintään 20 % (vähintään 15 kpl) parkkipaikoista.

Olemassa olevissa rakennuksissa:

Mikäli rakennuksen yhteydessä on yli 20 parkkipaikkaa, on sinne asennettava vähintään yksi latauspiste viimeistään 31.12.2024.

eParkingin avulla voit saada latauspisteet tuottamaan

Sähköajoneuvojen latauspisteen hankinta ei välttämättä ole pelkkä pakollinen kulu. eParking tarjoaa älykkäitä latausratkaisuja mm. yrityksille ja taloyhtiöille ja voi tehdä sähköajoneuvojen latausmahdollisuudesta myös kannattavaa liiketoimintaa. Kattavan latauspalvelumme avulla voit:

  • Muuttaa latauspisteet tulovirraksi: Mittaamme ja laskutamme käyttäjien kuluttaman sähkön tarkasti, jolloin saat jokaisesta latauksesta tuottoa. Päätät itse sähkön hinnan ja voit muuttaa sitä tarvittaessa.

  • Houkutella uusia asiakkaita: Tarjoamalla helppokäyttöiset ja nykyaikaiset latausasemat parannat asiakaskokemusta ja houkuttelet lisää kävijöitä.

  • Tehostaa pysäköinnin hallintaa: Integroimme latauspalvelumme saumattomasti pysäköinninhallintajärjestelmiimme, mikä helpottaa pysäköinnin ja latauksen valvontaa.

  • Pysäköinnin hallintaa yksityisillä alueilla ja kadunvarressa: Tarjoamme pysäköinnin hallintaa myös yksityisillä alueilla ja kadunvarressa, joten voimme räätälöidä kokonaisvaltaisen ratkaisun juuri sinun tarpeisiisi.

Ota yhteyttä Elveraan ja kysy lisää!

Sähköurakoitsijakumppanimme Elvera auttaa sinua kaikissa latausasemien hankintaan, asennukseen ja eParking-palveluun liittämiseen liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä Elveraan ja aloita matkasi kohti kannattavaa sähköautoilua!

Edellinen
Edellinen

eParking tuo lataussähköt taloyhtiöön – pysäköintipalveluita unohtamatta

Seuraava
Seuraava

Artikkeli Kiinteistöistä ja rakentamisesta -julkaisussa